Jehněčí pečené na kari

70 min.
Indie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
413 kcal
Bílkoviny
42 g
Tuky
21 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
4 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omyjeme a opláchneme maso, pokrájíme ho na kostky o velikosti asi 2 krát 2 centimetry. Osolíme je a opepříme.
  • 2
    Ve vroucí vodě spaříme rajčata, oloupeme slupku, rozpůlíme je a pokrájíme na kousky. Oloupeme cibuli a česnek a pokrájíme je nadrobno.
  • 3
    Do kastrolu vlijeme olej a rozehřejeme ho. Vhodíme na něj kostky masa a zprudka je opečeme, přidáme cibuli a počkáme, dokud nezesklovatí. Posypeme novým kořením a kari. Vmícháme nakrájená rajčata a česnek. Všechno promícháme.
  • 4
    Ztlumíme teplotu, zalijeme vývarem, přikryjeme poklicí a dusíme 30 minut.
  • 5
    Nakonec jehněčí dochutíme citronovou šťávou. Podle chuti osolíme a opepříme. Přimícháme strouhaný kokos. Počkáme dokud nezačne směs vřít, odstavíme z ohně a servírujeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.