Jehněčí pečené na kari
70 min.
Ingredience
- 800gramůJehněčí plec
- 2špetkyPepř černý mletý
- 6kusůRajčata
- 2kusyCibule
- 2stroužkyČesnek
- 1lžičkaNové koření mleté
- 2lžíceKari koření
- 250mililitrůVývar telecí
- 1kusCitrony
- 2lžíceKokos strouhaný
- 500mililitrůVoda pitná
- 2špetkySůl
- 4lžíceOlej rostlinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
413 kcal
Bílkoviny
42 g
Tuky
21 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
4 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Omyjeme a opláchneme maso, pokrájíme ho na kostky o velikosti asi 2 krát 2 centimetry. Osolíme je a opepříme.
- 2Ve vroucí vodě spaříme rajčata, oloupeme slupku, rozpůlíme je a pokrájíme na kousky. Oloupeme cibuli a česnek a pokrájíme je nadrobno.
- 3Do kastrolu vlijeme olej a rozehřejeme ho. Vhodíme na něj kostky masa a zprudka je opečeme, přidáme cibuli a počkáme, dokud nezesklovatí. Posypeme novým kořením a kari. Vmícháme nakrájená rajčata a česnek. Všechno promícháme.
- 4Ztlumíme teplotu, zalijeme vývarem, přikryjeme poklicí a dusíme 30 minut.
- 5Nakonec jehněčí dochutíme citronovou šťávou. Podle chuti osolíme a opepříme. Přimícháme strouhaný kokos. Počkáme dokud nezačne směs vřít, odstavíme z ohně a servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.