Jehněčí pečeně se salsa rýží

35 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
734 kcal
Bílkoviny
45 g
Tuky
104 g
Sacharidy
61 g
Vláknina
2 g
Cukr
435 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Uvaříme si v osolené vodě rýži (15 minut) a necháme ji okapat. Jehněčí odblaníme. Smícháme olej, rozetřený česnek, limetkovou šťávu, sůl a pepř, maso touto marinádou polijeme a necháme odležet 30 minut. Opražíme sezamová semínka, přidáme salsu, hrozinky a vše prohřejeme.
  • 2
    Rozpálíme gril, jehněčí maso položíme na rošt a grilujeme ze všech stran 6 minut. Až bude maso měkké, necháme ho 5 minut odpočinout.
  • 3
    Na talíře nasypeme kopečky rýže, polijeme je salsou a přidáme plátky jehněčího masa.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.