Jehněčí pečeně se salsa rýží
35 min.
Ingredience
- 750gramůJehněčí pečeně
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžíceOlej olivový
- 1lžíceLimetková šťáva
- 1stroužekČesnek
- 60gramůSezam - semena
- 60gramůHrozinky
- 60mililitrůSalsa rajčatová
- 350gramůRýže dlouhozrnná
- 0,7litrVoda pitná
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
734 kcal
Bílkoviny
45 g
Tuky
104 g
Sacharidy
61 g
Vláknina
2 g
Cukr
435 mg
Postup přípravy
- 1Uvaříme si v osolené vodě rýži (15 minut) a necháme ji okapat. Jehněčí odblaníme. Smícháme olej, rozetřený česnek, limetkovou šťávu, sůl a pepř, maso touto marinádou polijeme a necháme odležet 30 minut. Opražíme sezamová semínka, přidáme salsu, hrozinky a vše prohřejeme.
- 2Rozpálíme gril, jehněčí maso položíme na rošt a grilujeme ze všech stran 6 minut. Až bude maso měkké, necháme ho 5 minut odpočinout.
- 3Na talíře nasypeme kopečky rýže, polijeme je salsou a přidáme plátky jehněčího masa.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.