Jehněčí plec po gruzinsku
80 min.
Ingredience
- 600gramůJehněčí plec
- 3litryVoda pitná
- 100gramůSádlo škvařené
- 2kusyCibule
- 3stroužkyČesnek
- 1,5kilogramyBrambory
- 1lžičkaSůl
- 20gramůCeler - nať
- 3mililitryCitronová šťáva
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
457 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
24 g
Sacharidy
35 g
Vláknina
7 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Jehněčí plecko dobře omyjeme, nakrájíme na středně velké kousky, vložíme do vhodného hrnce, zalijeme 1,5 l teplé vody. Přidáme pepř, sůl a pod pokličkou na mírném ohni, za občasného promíchání pomalu dusíme 25 minut.
- 2Ve větší pánvi rozpálíme sádlo, osmahneme v něm na kolečka pokrájenou cibuli. Přidáme na plátky nakrájený česnek a oloupané, na menší kousky nakrájené syrové brambory. Dusíme asi 10 minut, potom bramborovou směs přeložíme do hrnce s masem. Zamícháme, přilijeme zbylou vodu a na mírném ohni vaříme ještě 30 - 35 minut.
- 3Před dovařením jídlo dochutíme podle vlastní chutě solí, pepřem, citrónovou šťávou, nakonec přidáme drobně nasekanou celerovou nať, zamícháme a bez vaření ihned stáhneme ze sporáku.
- 4Při dlouhém vaření se vyvaří skoro všechna voda. Proto jídlo je maso a brambory v mastné a nezahuštěné šťávě.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.