Jehněčí plec s bylinkovou kůrkou

80 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
552 kcal
Bílkoviny
58 g
Tuky
22 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
5 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Maso očistíme, omyjeme a osušíme.
  • 2
    Střídku žemle nakrájíme na kousky, rozmixujeme s česnekem, petrželkou, bílkem, máslem, solí, pepřem a tymiánem. Vzniklou pastu naneseme ze všech stran na maso. Vložíme je do pekáče, podlijeme trochou vody a ve vyhřáté troubě pečeme 30 - 40 minut do měkka.
  • 3
    Fazolové lusky a fazole scedíme. Oloupanou cibuli porájíme na nudličky. Vše přidáme k masu, podlijeme trochou vody a pečeme ještě 10 minut. Nakonec pokrm osolíme, okořeníme pepřem a tymiánem.
  • 4
    Na talíře upravíme maso rozkrájené na plátky a obložíme zeleninou.
  • 5
    Podáváme s krajíčky tmavého chleba.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.