Jehněčí plec s bylinkovou kůrkou
80 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 1000gramůJehněčí plec
- 1kusVaječný bílek slepičí
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 300gramůFazolky ve slaném nálevu - sterilované
- 300gramůFazole bílé sterilované
- 1kusPetržel - nať
- 2lžičkyTymián sušený
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1kusŽemle tuková
- 2stroužkyČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
552 kcal
Bílkoviny
58 g
Tuky
22 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
5 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Maso očistíme, omyjeme a osušíme.
- 2Střídku žemle nakrájíme na kousky, rozmixujeme s česnekem, petrželkou, bílkem, máslem, solí, pepřem a tymiánem. Vzniklou pastu naneseme ze všech stran na maso. Vložíme je do pekáče, podlijeme trochou vody a ve vyhřáté troubě pečeme 30 - 40 minut do měkka.
- 3Fazolové lusky a fazole scedíme. Oloupanou cibuli porájíme na nudličky. Vše přidáme k masu, podlijeme trochou vody a pečeme ještě 10 minut. Nakonec pokrm osolíme, okořeníme pepřem a tymiánem.
- 4Na talíře upravíme maso rozkrájené na plátky a obložíme zeleninou.
- 5Podáváme s krajíčky tmavého chleba.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.