Jehněčí plecko na bulharský způsob
75 min.
Ingredience
- 500gramůSkopová plec
- 2litryVoda pitná
- 100gramůSádlo škvařené
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaKari koření
- 700gramůBrambory
- 500gramůŠpenát listový čerstvý
- 2lžičkyCitronová kůra
- 3mililitryRajčatová šťáva
- 2lžičkyPaprika mletá sladká
- 50gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
575 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
44 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
6 g
Cukr
538 mg
Postup přípravy
- 1Jehněčí plecko dobře omyjeme, nakrájíme na stejné kousky, vložíme do vhodného hrnce, zalijeme vlažnou vodou, osolíme, opepříme. Na mírném ohni maso pomalu dusíme 20 minut. Do poloměkkého masa přidáme oloupané, na silnější kostky nakrájené brambory, za častého míchání pokračujeme v dušení ještě 15 minut. Následovně do hrnce vložíme očištěný a opraný špenát, který chvilku povaříme.
- 2V pánvičce rozehřejeme sádlo, přidáme mouku, stálým mícháním připravíme jíšku, nakonec přidáme sladkou papriku a rozředíme vlažnou vodou. Dobře promícháme, aby nezůstaly hrudky, připravenou jíškou zahustíme vařící se maso. Podle potřeby rozředíme omáčku vodou a povaříme ještě přibližně 25 minut (do úplného změknutí masa). Těsně před dovařením dochutíme solí, pepřem, kari kořením, citrónovou kůrou a šťávou, stáhneme z ohně, ještě teplé jídlo rozdělíme na jednotlivé talíře a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.