Jehněčí po myslivecku
80 min.
Ingredience
- 600gramůJehněčí plec
- 100gramůMrkev kořen
- 100gramůPetržel - nať
- 100gramůCeler bulvový
- 150gramůPórek
- 5gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
- 6kusůPepř černý celý
- 1kusBobkový list
- 3gramyTymián sušený
- 3gramyRozmarýn sušený
- 1litrVíno červené
- 200mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 1lžíceMouka pšeničná hladká
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
651 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
28 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Maso omyjeme, očistíme, osušíme, osolíme a opepříme. Přidáme celý
- 2pepř, bobkový list, nakrájenou kořenovou zeleninu, tymián, rozmarýn, zalijeme vínem a necháme 24 hodin marinovat.
- 3Druhý den maso vyjmeme a osušíme, okořeníme solí a pepřem. Opečeme prudce na oleji po obou stranách, přilijeme marinádu i se zeleninou a dusíme doměkka.
- 4Měkké maso vykostíme, nakrájíme na porce, šťávu přecedíme, zeleninu propasírujeme a zahustíme smetanou, ve které jsme rozkvedlali moukou. Dokořeníme podle chuti a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.