Jehněčí podle bači
75 min.
Ingredience
- 800gramůJehněčí maso
- 200gramůCibule
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 5gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
- 2kusyPaprika zelená
- 1kusBobkový list
- 3stroužkyČesnek
- 700gramůBrambory
- 50gramůOkurky nakládané
- 300mililitrůRajčatová šťáva
- 50gramůSádlo vepřové škvařené
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
645 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
37 g
Sacharidy
34 g
Vláknina
7 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Pokrájíme očištěné jehněčí maso na kostky a dusíme v kastrole na sádle s nakrájenou cibulí.
- 2Když maso pustí šťávu, přidáme mletou papriku, pepř, očištěné, nakrájené papriky, bobkový list, drcený česnek, osolíme a zakryté dusíme.
- 3Po 5 minutách přidáme trochu rajské šťávy. K téměř měkkému masu přidáme oloupané, na kostičky nakrájené brambory, zalijeme rajskou šťávou a dusíme doměkka. Před koncem dušení přidáme na kostičky nakrájenou okurku.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.