Jehněčí podušené v koření
90 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 2lžíceMouka polohrubá
- 200gramůHrozinky
- 125mililitrůJogurt bílý
- 20mililitrůCitronová šťáva
- 1lžíceKari koření
- 375mililitrůVývar drůbeží
- 1stroužekČesnek
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 0,25lžíceZázvor mletý
- 1špetkaPepř černý mletý
- 800gramůJehněčí plec
- 1lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
666 kcal
Bílkoviny
44 g
Tuky
25 g
Sacharidy
47 g
Vláknina
3 g
Cukr
32 g
Postup přípravy
- 1Jehněčí nakrájíme na kostičky, cibuli nadrobno, česnek prolisujeme.
- 2Maso okořeníme a na másle ho ze všech stran orestujeme dohněda.
- 3Ve stejné pánvi restujeme cibuli, česnek a až zesklovatí, přidáme kari, koření, mouku a smažíme další minutu za neustálého míchání. Poté přidáme vývar, hrozinky a maso. Vše za občasného míchání hodinu dusíme pod pokličkou.
- 4Ke konci vmícháme jogurt, šťávu a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.