Jehněčí řízky s mátovým jogurtem
30 min.
Ingredience
- 300gramůJogurt bílý
- 2lžíceOlej olivový
- 2lžíceMáta
- 600gramůJehněčí maso
- 1špetkaPepř černý mletý
- 50gramůStrouhanka
- 2kusyVejce slepičí
- 4lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 4plátkyChléb toastový
- 2stroužkyČesnek
- 1lžičkaCitronová kůra
- 1lžičkaSůl
- 100mililitrůOlej rostlinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
807 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
54 g
Sacharidy
35 g
Vláknina
2 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Oloupeme česnek, nakrájíme ho nadrobno, smícháme s jogurtem, olivovým olejem a mátou. Vše osolíme.
- 2Řízky omyjeme, osolíme, opepříme. Strouhanku dáme na talíř a přidáme rozdrobené toasty. Panádu promícháme s citronovou kůrou.
- 3Do dalších talířů dáme mouku a rozšlehaná vejce. Jehněčí řízky obalíme v mouce, vajíčku a ve strouhance a v rozpáleném oleji je smažíme 4 minuty z každé strany.
- 4Jehněčí řízky podáváme s mátovým jogurtem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.