Jehněčí roštěná v sójové marinádě
45 min.
Ingredience
- 800gramůJehněčí maso
- 2lžíceOlej rostlinný
- Na marinádu
- 2stroužkyČesnek
- 2lžíceSójová omáčka
- 300gramůMed včelí
- Na salsu
- 2,5kusyCibule červená
- 100gramůRoketa
- 2kusyChilli paprička zelená
- 2špetkyPepř černý mletý
- 6kusůLimetka
- 1lžičkaCukr krupice
- 0,25lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
748 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
28 g
Sacharidy
86 g
Vláknina
6 g
Cukr
65 g
Postup přípravy
- 1Jehněčí maso očistíme, okrájíme případný tuk a přelijeme sójovou marinádou. Tu připravíme smícháním sójové omáčky, prolisovaného česneku a rozpuštěného medu. Maso pod fólií necháme alespoň 5 hodin marinovat.
- 2V mezičase připravíme limetkovou salsu. Cibule nakrájíme nadrobno, chilli papričky zbavíme semínek a pokrájíme na jemno, roketu opláchneme a rozsekáme nahrubo. Limetky oloupeme, rozkrájíme na osminky, odstraníme pecičky a dužinu krájíme nadrobno. V mise promícháme limetky, cibuli, sůl, pepř, cukr, roketu i chilli papričky. Necháme vychladit.
- 3Odleželé maso položíme na rošt, který jsme potřeli olejem, nejprve několik minut pečeme zprudka, poté teplotu snížíme, maso obrátíme a grilujeme alespoň 8 – 10 minut. Během pečení maso obracíme, potíráme marinádou.
- 4Podáváme s limetkovou salsou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.