Jehněčí s cibulí
115 min.
Ingredience
- 2lžíceOlej rostlinný
- 2kusyCibule
- 4stroužkyČesnek
- 750gramůJehněčí maso
- 1lžičkaChilli koření mleté
- 1lžičkaZázvor mletý
- 2kusyChilli paprička
- 0,5lžičkaKurkuma
- 1,75decilitryJogurt bílý
- 2kusyHřebíček
- 1lžičkaSkořice mletá
- 3decilitryVoda pitná
- 2lžíceKoriandr čerstvý
- 3lžíceCitronová šťáva
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
469 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
28 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
2 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Rostlinný olej rozehřejeme ve velké pánvi a přidáme pokrájenou cibuli a rozetřený česnek. Smažíme 3 minuty. Přidáme pokrájené jehněčí maso a osmahneme po obou stranách. Vyndáme z pánve a dáme stranou. Přidáme mleté chilli, chilli papričky, zázvor, kurkumu a 30 vteřin osmahneme. Přidáme sůl, pepř, hřebíček, jogurt, skořici a vodu. Dáme zpět do pánve maso, přivedeme k varu a povaříme 10 minut.
- 2Směs přendáme do zapékací mísy a bez pokličky zapékáme v předehřáté troubě 40 minut. Je-li třeba přidat sůl, pepř nebo cibuli, tak přidáme a zapékáme ještě 40 minut.
- 3Přidáme čerstvý koriandr a citronovou šťávu.
- 4Podáváme horké.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.