Jehněčí s cibulí

115 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
469 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
28 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
2 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Rostlinný olej rozehřejeme ve velké pánvi a přidáme pokrájenou cibuli a rozetřený česnek. Smažíme 3 minuty. Přidáme pokrájené jehněčí maso a osmahneme po obou stranách. Vyndáme z pánve a dáme stranou. Přidáme mleté chilli, chilli papričky, zázvor, kurkumu a 30 vteřin osmahneme. Přidáme sůl, pepř, hřebíček, jogurt, skořici a vodu. Dáme zpět do pánve maso, přivedeme k varu a povaříme 10 minut.
  • 2
    Směs přendáme do zapékací mísy a bez pokličky zapékáme v předehřáté troubě 40 minut. Je-li třeba přidat sůl, pepř nebo cibuli, tak přidáme a zapékáme ještě 40 minut.
  • 3
    Přidáme čerstvý koriandr a citronovou šťávu.
  • 4
    Podáváme horké.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.