Jehněčí s fazolemi a rajčaty

120 min.
Evropa
Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
735 kcal
Bílkoviny
52 g
Tuky
33 g
Sacharidy
59 g
Vláknina
15 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Přes noc necháme fazole namočené ve vodě, druhý den je scedíme, pečlivě propláchneme, vložíme do velkého hrnce a zalijeme čerstvou vodou, aby byly zcela ponořené. Do hrnce k fazolím přidáme na čtvrtky pokrájenou cibuli, stroužek česneku, sůl a celý pepř, přivedeme vodu do varu. V první fázi vaříme odkryté a odebíráme pěnu, která se při vaření vytvoří. Jakmile se pěna přestane tvořit, hrnec přiklopíme pokličkou. Vaříme 90 až 120 minut při mírné teplotě.
  • 2
    Z masa odkrojíme přebytečný tuk a ochutíme dle vlastní chuti. V mase uděláme malé zářezy, do kterých vložíme jemné plátky česneku z jednoho stroužku. Takto česnekem prošpikované jehněčí vložíme do zapékací mísy, přidáme šálek vody a polovinu másla, vložíme do předehřáté trouby na 190°C. Maso pečeme asi 75 minut, dle potřeby podléváme. Po upečení by mělo zůstat růžové.
  • 3
    Na pánvi rozpustíme zbytek másla, přidáme jemně nasekanou cibuli, mírně osmahneme, přidáme pokrájená rajčata, scezené fazole a půl šálku šťávy z pečeného masa. Vše zakryjeme a mírně povaříme asi 15 minut.
  • 4
    Na talíře položíme pečené jehněčí maso, fazole promíchané s petrželkou umístíme zvlášť.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.