Jehněčí s hráškem po indicku

60 min.
Indie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
509 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
35 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
5 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme nadrobno. Chilli papričky očistíme, zbavíme jader a nakrájíme nadrobno. Zázvor oloupeme a nadrobno nakrájíme. Na pánvi rozpálíme olej a česnek, cibuli a chilli papričky na něm podusíme. Přidáme zázvor a mleté maso a vše osmažíme.
  • 2
    Přimícháme koření (kari, kmín a kurkumu) a vše dohromady dusíme ještě dalších 5 minut. Rajčatový protlak smícháme s 200 ml vody a přilijeme do pánve.
  • 3
    Brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na kostky. Hrášek necháme trochu rozmrazit. Brambory přidáme k mletému masu a směs na mírném ohni 15 minut povaříme. Přimícháme hrášek. Nakonec osolíme a opepříme. Podáváme sypané koriandrem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.