Jehněčí s hráškem po indicku
60 min.
Ingredience
- 3kusyCibule
- 2lžičkyKari koření
- 3kusyBrambory rané
- 2stroužkyČesnek
- 2kusyChilli paprička
- 3lžíceOlej rostlinný
- 500gramůJehněčí maso mleté
- 1lžičkaKmín římský
- 1lžičkaKurkuma
- 150gramůHrášek
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2lžíceKoriandr čerstvý
- 200mililitrůVoda pitná
- 1lžíceProtlak rajčatový
- 1špetkaZázvor mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
509 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
35 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
5 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme nadrobno. Chilli papričky očistíme, zbavíme jader a nakrájíme nadrobno. Zázvor oloupeme a nadrobno nakrájíme. Na pánvi rozpálíme olej a česnek, cibuli a chilli papričky na něm podusíme. Přidáme zázvor a mleté maso a vše osmažíme.
- 2Přimícháme koření (kari, kmín a kurkumu) a vše dohromady dusíme ještě dalších 5 minut. Rajčatový protlak smícháme s 200 ml vody a přilijeme do pánve.
- 3Brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na kostky. Hrášek necháme trochu rozmrazit. Brambory přidáme k mletému masu a směs na mírném ohni 15 minut povaříme. Přimícháme hrášek. Nakonec osolíme a opepříme. Podáváme sypané koriandrem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.