Jehněčí s mátou a šafránovou kaší

35 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
603 kcal
Bílkoviny
43 g
Tuky
35 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
5 g
Cukr
1 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Ve velkém hrnci uvaříme brambory v osolené vodě doměkka, asi 15 minut. Mezitím připravíme mátové máslo- smícháme polovinu másla, nasekanou mátu, kmín, trochu pepře a dáme do chladničky. Do menšího kastrůlku nalijeme smetanu a přidáme šafrán, prohřejeme a odstavíme.
  • 2
    Rozpálíme gril,jehněčí steaky okořeníme, osolíme a opékáme po obou stranách asi 5 minut. Poté přendáme na plochou mísu, zakryjeme folií a necháme 5 minut chladnout. Mezitím slijeme brambory, přidáme zbylé máslo se šafránovou smetanou a rozmačkáme na kaši. Osolíme.
  • 3
    Jehněčí vrátíme na gril, poklademe plátky ztuhlého mátového másla a pečeme, dokud se máslo nerozpustí. Ozdobíme lístky máty a podáváme s kaší.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.