Jehněčí s mátou a šafránovou kaší
35 min.
Ingredience
- 1špetkaŠafrán
- 800gramůJehněčí kotlety
- 800gramůBrambory
- 1špetkaPepř černý mletý
- 5gramůSůl
- 10gramůMáta
- 1špetkaKmín drcený
- 2decilitrySmetana 12% (konzumní)
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
603 kcal
Bílkoviny
43 g
Tuky
35 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
5 g
Cukr
1 mg
Postup přípravy
- 1Ve velkém hrnci uvaříme brambory v osolené vodě doměkka, asi 15 minut. Mezitím připravíme mátové máslo- smícháme polovinu másla, nasekanou mátu, kmín, trochu pepře a dáme do chladničky. Do menšího kastrůlku nalijeme smetanu a přidáme šafrán, prohřejeme a odstavíme.
- 2Rozpálíme gril,jehněčí steaky okořeníme, osolíme a opékáme po obou stranách asi 5 minut. Poté přendáme na plochou mísu, zakryjeme folií a necháme 5 minut chladnout. Mezitím slijeme brambory, přidáme zbylé máslo se šafránovou smetanou a rozmačkáme na kaši. Osolíme.
- 3Jehněčí vrátíme na gril, poklademe plátky ztuhlého mátového másla a pečeme, dokud se máslo nerozpustí. Ozdobíme lístky máty a podáváme s kaší.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.