Jehněčí salát s rajčaty
20 min.
Ingredience
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 120gramůCibulka jarní
- 100gramůPetržel - nať
- 250gramůRajčata
- 1kusOkurka salátová
- 2lžičkyHořčice
- 1lžičkaMed včelí
- 500gramůJehněčí maso
- 90mililitrůOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
516 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
38 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
3 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Maso omyjeme, osolíme a opeříme. Zeleninu omyjeme a pokrájíme na menší kusy, rajčata rozpůlíme.
- 2Pánev rozpálíme s 1 lžící oleje a porce masa na něm osmažíme po dobu cca 10 minut. Poté maso z pánve vyjmeme, zabalíme do alobalu a necháme odpočinout. Do salátové mísy dáme všechnu zeleninu. Zbytek oleje smícháme s hořčicí a medem. K zelenině vmícháme kousky pokrájeného masa, zalijeme dresinkem, osolíme a opepříme. Servírujeme horké.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.