Jehněčí saté

50 min.
Libanon

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1071 kcal
Bílkoviny
50 g
Tuky
61 g
Sacharidy
38 g
Vláknina
2 g
Cukr
251 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Maso omyjeme, naporcujeme na čtyři cm široké plátky. Plátky propíchneme bambusovými špízy a okořeníme. Špízy smažíme na rozpáleném másle asi 5 minut.
  • 2
    Brusinkovou omáčku smícháme s portským a vývarem. Vmícháme rybízovou marmeládu, citronovou šťávu, hořčici, nastrouhanou kůru. Okořeníme nastrouhaným zázvorem, solí a pepřem. Vše řádně promícháme a necháme deset minut povařit.
  • 3
    Mouku smícháme s vodou, omáčku zahustíme a povaříme.
  • 4
    Maso rozdělíme na talíře, přelijeme omáčkou a servírujeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.