Jehněčí saté
50 min.
Ingredience
- 1špetkaSůl
- 1kilogramJehněčí kýta
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaKmín drcený
- 1špetkaHřebíček mletý
- 1špetkaNové koření mleté
- 4lžíceMarmeláda brusinková
- 250mililitrůVíno portské
- 4lžíceMarmeláda rybízová
- 3lžíceCitronová šťáva
- 1lžíceCitronová kůra
- 1lžícePomerančová kůra
- 1špetkaPepř 4 barev
- 15gramůZázvor celý
- 2lžíceHořčice
- 1šálekMouka pšeničná hladká T 650
- 250mililitrůVývar drůbeží
- 100gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1071 kcal
Bílkoviny
50 g
Tuky
61 g
Sacharidy
38 g
Vláknina
2 g
Cukr
251 mg
Postup přípravy
- 1Maso omyjeme, naporcujeme na čtyři cm široké plátky. Plátky propíchneme bambusovými špízy a okořeníme. Špízy smažíme na rozpáleném másle asi 5 minut.
- 2Brusinkovou omáčku smícháme s portským a vývarem. Vmícháme rybízovou marmeládu, citronovou šťávu, hořčici, nastrouhanou kůru. Okořeníme nastrouhaným zázvorem, solí a pepřem. Vše řádně promícháme a necháme deset minut povařit.
- 3Mouku smícháme s vodou, omáčku zahustíme a povaříme.
- 4Maso rozdělíme na talíře, přelijeme omáčkou a servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.