Jehněčí se sladkokyselou zeleninou
50 min.
Ingredience
- marináda
- 1špetkaRozmarýn sušený
- 4lžíceOlej sezamový
- 1lžičkaZázvor mletý
- 3stroužkyČesnek
- 1lžičkaKardamom
- 2lžičkySůl
- 1lžičkaPepř bílý
- 250gramůZelenina nakládaná
- 3lžíceSmetana 33% (šlehačka)
- 1lžíceKopr čerstvý
- 0,5lžičkaChilli koření mleté
- 500gramůJehněčí kýta
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
378 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
27 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
3 g
Cukr
97 mg
Postup přípravy
- 1Jehněčí maso z kýty omyjeme, odblaníme a nakrájíme na tenké nudličky.
- 2Nejprve si připravíme marinádu: Do mísy dáme olej, prolisovaný česnek, mletý zázvor, kardamom, sůl, bílý pepř, chilli a špetku rozmarýnu. Směs koření vymícháme a důkladně promícháme s nakrájeným masem. Maso necháme 30 minut marinovat.
- 3Ve woku na rozpáleném oleji restujeme pokrájené jehněčí maso 6 minut dozlatova. Potom k masu přidáme nakládanou sladkokyselou zeleninu (mrkev, cibuli, karfiol, okurku, chilli papričky, houby aj.) i s nálevem a dusíme přibližně 4 minuty pod pokličkou. Nakonec přimícháme 3 lžíce sladké smetany, promícháme a porce rozdělíme na talíře.
- 4Sladkokyselé jehněčí se zeleninou ozdobíme snítkami čerstvého kopru a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.