Jehněčí se sladkokyselou zeleninou

50 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
378 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
27 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
3 g
Cukr
97 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Jehněčí maso z kýty omyjeme, odblaníme a nakrájíme na tenké nudličky.
  • 2
    Nejprve si připravíme marinádu: Do mísy dáme olej, prolisovaný česnek, mletý zázvor, kardamom, sůl, bílý pepř, chilli a špetku rozmarýnu. Směs koření vymícháme a důkladně promícháme s nakrájeným masem. Maso necháme 30 minut marinovat.
  • 3
    Ve woku na rozpáleném oleji restujeme pokrájené jehněčí maso 6 minut dozlatova. Potom k masu přidáme nakládanou sladkokyselou zeleninu (mrkev, cibuli, karfiol, okurku, chilli papričky, houby aj.) i s nálevem a dusíme přibližně 4 minuty pod pokličkou. Nakonec přimícháme 3 lžíce sladké smetany, promícháme a porce rozdělíme na talíře.
  • 4
    Sladkokyselé jehněčí se zeleninou ozdobíme snítkami čerstvého kopru a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.