Jehněčí sekaná se špenátem

80 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
868 kcal
Bílkoviny
40 g
Tuky
44 g
Sacharidy
53 g
Vláknina
1 g
Cukr
26 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Šalotku a česnek očistíme a najemno nasekáme. Špenát omyjeme a ve vroucí osolené vodě asi 3 minuty blanšírujeme, scedíme a nasekáme najemno.
  • 2
    Na pánvi rozpálíme olej a šalotku s česnekem na něm osmahneme. Přendáme do mísy a necháme vychladnout. Troubu předehřejeme na 200 stupňů Celsia.
  • 3
    Do mísy k šalotce a česneku přidáme kečup, hořcici, cukr, sůl, pepř, mleté jehněčí maso, vejce, špenát, strouhanku a rukama důkladně promícháme.
  • 4
    Formu na srnčí hřbet vymažeme máslem, vyložíme plátky parmské šunky a naplníme masovou směsí. Formu zakryjeme alobalem a vložíme do předehřáté trouby, pečeme 45 minut, poté sundáme alobal a pečeme ještě dalších 15 minut. Po upečení ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.