Jehněčí sekaná se špenátem
80 min.
Ingredience
- 2kusyŠalotka
- 2stroužkyČesnek
- 100gramůŠpenát listový čerstvý
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 5lžicKečup
- 2lžíceHořčice Dijonská
- 6lžicCukr třtinový
- 1kilogramJehněčí maso
- 70gramůStrouhanka
- 4kusyVejce slepičí
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžíceOlej slunečnicový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
868 kcal
Bílkoviny
40 g
Tuky
44 g
Sacharidy
53 g
Vláknina
1 g
Cukr
26 g
Postup přípravy
- 1Šalotku a česnek očistíme a najemno nasekáme. Špenát omyjeme a ve vroucí osolené vodě asi 3 minuty blanšírujeme, scedíme a nasekáme najemno.
- 2Na pánvi rozpálíme olej a šalotku s česnekem na něm osmahneme. Přendáme do mísy a necháme vychladnout. Troubu předehřejeme na 200 stupňů Celsia.
- 3Do mísy k šalotce a česneku přidáme kečup, hořcici, cukr, sůl, pepř, mleté jehněčí maso, vejce, špenát, strouhanku a rukama důkladně promícháme.
- 4Formu na srnčí hřbet vymažeme máslem, vyložíme plátky parmské šunky a naplníme masovou směsí. Formu zakryjeme alobalem a vložíme do předehřáté trouby, pečeme 45 minut, poté sundáme alobal a pečeme ještě dalších 15 minut. Po upečení ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.