Jehněčí souvlaki
20 min.
Ingredience
- 750gramůJehněčí kýta
- 3decilitryVíno červené
- 40mililitrůOcet vinný červený
- 1kusCibule
- 2stroužkyČesnek
- 30gramůOregano sušené
- 1decilitrOlej olivový
- 8gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
726 kcal
Bílkoviny
36 g
Tuky
54 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
4 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Do keramické mísy vložíme na kostky nakrájené jehněčí maso. Přidáme červené víno, ocet, cibuli rozsekanou nadrobno, prolisovaný česnek, oregano, olej, sůl, pepř a důkladně promícháme. Necháme v chladnu 4 hodiny marinovat.
- 2Maso poté napíchujeme na špízové jehly nebo zaostřené špejle, grilujeme 10 minut ze všech stran za častého otáčení. Průběžně při grilování potíráme marinádou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.