Jehněčí špíz se slaninou

50 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
625 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
48 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
2 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vykostěnou jehněčí kýtu nakrájíme na kostky, cibuli a slaninu na silnější plátky, papriku na širší proužky, česnek utřeme se solí.
  • 2
    Na jehly napichujeme střídavě maso, slaninu, cibuli a papriku. V misce smícháme utřený česnek s rozmarýnem, pepřem a olejem. Směsí potřeme špízy, vložíme do pekáče a pod fólií necháme v chladničce alespoň dvě hodiny marinovat. Poté špízy pečeme v troubě předehřáté na 175 °C zhruba 35 minut. Během pečení špízy opatrně obracíme a potíráme zbylou marinádou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.