Jehněčí špízy kořeněné

23 min.
Pákistán

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
648 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
47 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
10 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Jehněčí mleté maso vložíme do misky, osolíme, v pánvi nasucho opražíme kmín, koriandr, hřebíčky, kardamom, pepř, přendáme do hmoždíře a rozdrtíme. Koření přisypeme k masu, přidáme najemno nastrouhaný zázvor, prolisovaný česnek, nadrobno nakrájenou cibuli a posekané lístky máty. Vypracujeme masové těsto, ze kterého vytvarujeme kuličky a napichujeme na jehly. Smažíme v pánvi na rozehřátém oleji ze všech stran dozlatova.
  • 2
    Na talířích špízy pokapeme limetkovou šťávou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.