Jehněčí špízy kořeněné
23 min.
Ingredience
- 600gramůJehněčí maso mleté
- 15gramůKoriandr celý
- 15gramůKmín celý
- 3kusyHřebíček
- 3kusyKardamom
- 5gramůPepř černý celý
- 15gramůZázvor celý
- 2stroužkyČesnek
- 30gramůMáta
- 120gramůCibule
- 8gramůSůl
- 40mililitrůLimetková šťáva
- 40gramůOlej olivový extra panenský
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
648 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
47 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
10 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Jehněčí mleté maso vložíme do misky, osolíme, v pánvi nasucho opražíme kmín, koriandr, hřebíčky, kardamom, pepř, přendáme do hmoždíře a rozdrtíme. Koření přisypeme k masu, přidáme najemno nastrouhaný zázvor, prolisovaný česnek, nadrobno nakrájenou cibuli a posekané lístky máty. Vypracujeme masové těsto, ze kterého vytvarujeme kuličky a napichujeme na jehly. Smažíme v pánvi na rozehřátém oleji ze všech stran dozlatova.
- 2Na talířích špízy pokapeme limetkovou šťávou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.