Jehněčí špízy s červenou cibulí
35 min.
Ingredience
- 500gramůJehněčí maso mleté
- 1kusVejce slepičí
- 1lžičkaKmín římský
- 1lžičkaOregano sušené
- 1lžíceŠalvěj čerstvá
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaSůl
- 2kusyCibule červená
- 12kusůRajčata
- 2lžíceOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
489 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
35 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
5 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Mleté jehněčí maso vložíme do mísy, přidáme vejce, římský kmín, oregano, šalvěj, pepř, sůl a důkladně promícháme.
- 2Z masové směsi tvarujeme kuličky. Červenou cibuli oloupeme, nakrájíme na špalíčky. Cherry rajčátka omyjeme. Na špízové jehly střídavě napichujeme masové kuličky, cibuli a cherry rajčátka. Hotové špízy potřeme olivovým olejem.
- 3Grilovací pánev rozpálíme a špízy na ní grilujeme z každé strany 7 minut. Poté ihned servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.