Jehněčí špízy s houbami

28 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
591 kcal
Bílkoviny
36 g
Tuky
47 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
2 g
Cukr
193 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Jehněčí maso nakrájíme na plátky, které rozklepeme dotenka. Do hmoždíře nasypeme oregano, česnek, ančovičky a roztlučeme na kaši. Přilijeme citronovou šťávu, olivový olej a promícháme. Tenké plátky masa touto směsí potřeme, osolíme, opepříme a zavineme do ruliček.
  • 2
    Očištěné houby rozčtvrtíme a na jehly střídavě napichujeme ruličky masa a čtvrtky hub. Špízy vyskládáme vedle sebe na plech, pokapeme panenským olivovým olejem a vložíme do vyhřáté trouby. Pečeme zprudka asi 7 až 8 minut, poté špízy vyjmeme a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.