Jehněčí špízy s houbami
28 min.
Ingredience
- 650gramůJehněčí kýta
- 1stroužekČesnek
- 80gramůAnčovička - filety
- 10gramůOregano čerstvé
- 30mililitrůCitronová šťáva
- 60gramůOlej olivový
- 10gramůSůl
- 2gramyPepř černý mletý
- 200gramůHouby čerstvé
- 40gramůOlej olivový extra panenský
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
591 kcal
Bílkoviny
36 g
Tuky
47 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
2 g
Cukr
193 mg
Postup přípravy
- 1Jehněčí maso nakrájíme na plátky, které rozklepeme dotenka. Do hmoždíře nasypeme oregano, česnek, ančovičky a roztlučeme na kaši. Přilijeme citronovou šťávu, olivový olej a promícháme. Tenké plátky masa touto směsí potřeme, osolíme, opepříme a zavineme do ruliček.
- 2Očištěné houby rozčtvrtíme a na jehly střídavě napichujeme ruličky masa a čtvrtky hub. Špízy vyskládáme vedle sebe na plech, pokapeme panenským olivovým olejem a vložíme do vyhřáté trouby. Pečeme zprudka asi 7 až 8 minut, poté špízy vyjmeme a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.