Jehněčí špízy s jogurtem
35 min.
Ingredience
- 400gramůJogurt bílý
- 2stroužkyČesnek
- 2kusyCitrony
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1000gramůJehněčí kotlety
- 4lžíceOlej slunečnicový
- 4lžíceVíno červené
- 2lžíceOregano sušené
- 24kusůBobkový list
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
669 kcal
Bílkoviny
50 g
Tuky
46 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
3 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 11 citron vymačkáme. Oloupaný česnek jemně nasekáme a vmícháme do jogurtu. Osolíme, opepříme a ochutíme 2 lžícemi citronové šťávy.
- 2Jehněčí kotlety omyjeme, osušíme, vykostíme a nakrájíme na kostky. Smícháme olej, ocet, zbylou citronovou šťávu, víno, oregano, sůl a pepř. Směsí pokapeme maso.
- 3Bobkový list a špejle na špízy předem namočíme. Kostky masa a bobkové listy střídavě napichujeme na špejle. Špízy opékáme asi 10 minut na oleji, potom je 5 minut grilujeme v troubě pod grilem.
- 4Zbylý citron omyjeme, nakrájíme na dílky a podáváme s jogurtovou omáčkou ke špízům.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.