Jehněčí špízy s jogurtem

35 min.
Česká republika
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
669 kcal
Bílkoviny
50 g
Tuky
46 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
3 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    1 citron vymačkáme. Oloupaný česnek jemně nasekáme a vmícháme do jogurtu. Osolíme, opepříme a ochutíme 2 lžícemi citronové šťávy.
  • 2
    Jehněčí kotlety omyjeme, osušíme, vykostíme a nakrájíme na kostky. Smícháme olej, ocet, zbylou citronovou šťávu, víno, oregano, sůl a pepř. Směsí pokapeme maso.
  • 3
    Bobkový list a špejle na špízy předem namočíme. Kostky masa a bobkové listy střídavě napichujeme na špejle. Špízy opékáme asi 10 minut na oleji, potom je 5 minut grilujeme v troubě pod grilem.
  • 4
    Zbylý citron omyjeme, nakrájíme na dílky a podáváme s jogurtovou omáčkou ke špízům.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.