Jehněčí steaky se špenátovým salátem
35 min.
Ingredience
- 250gramůŠpenát listový čerstvý
- 1stroužekČesnek
- 1kusMrkev kořen
- 2kusyCibulka jarní
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 300gramůJehněčí kýta
- 1lžičkaCitronová šťáva
- 3lžíceOlej olivový
- 1lžičkaTymián sušený
- 1lžičkaBazalka
- 1lžičkaOregano sušené
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
483 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
33 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
6 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Špenát přebereme, omyjeme a necháme v sítu okapat. Česnek oloupeme a nakrájíme najemno. Jarní cibulky omyjeme a nakrájíme na tenká kolečka. Mrkev oškrábeme, omyjeme a nastrouháme na slabé proužky.
- 2Jehněčí steaky omyjeme, osušíme, lehce naklepeme a opepříme.
- 3V míse smícháme 1 lžíci oleje, citronovou šťávu, ocet, oregano, tymián a bazalku, dresing dochutíme pepřem a solí.
- 4V nízkém hrnci rozehřejeme lžíci oleje a na něm krátce prohřejeme mírně osolený špenát. Pak k němu přidáme dresing a promícháme.
- 5V pánvi rozpálíme zbylý olej, usmažíme na něm z obou stran steaky a pak je osolíme.
- 6Špenát rozprostřeme na servírovací talíře, položíme na něj usmažené steaky, posypeme nakrájenou jarní cibulkou, nastrouhanou mrkví a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.