Jehněčí steaky se špenátovým salátem

35 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
483 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
33 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
6 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Špenát přebereme, omyjeme a necháme v sítu okapat. Česnek oloupeme a nakrájíme najemno. Jarní cibulky omyjeme a nakrájíme na tenká kolečka. Mrkev oškrábeme, omyjeme a nastrouháme na slabé proužky.
  • 2
    Jehněčí steaky omyjeme, osušíme, lehce naklepeme a opepříme.
  • 3
    V míse smícháme 1 lžíci oleje, citronovou šťávu, ocet, oregano, tymián a bazalku, dresing dochutíme pepřem a solí.
  • 4
    V nízkém hrnci rozehřejeme lžíci oleje a na něm krátce prohřejeme mírně osolený špenát. Pak k němu přidáme dresing a promícháme.
  • 5
    V pánvi rozpálíme zbylý olej, usmažíme na něm z obou stran steaky a pak je osolíme.
  • 6
    Špenát rozprostřeme na servírovací talíře, položíme na něj usmažené steaky, posypeme nakrájenou jarní cibulkou, nastrouhanou mrkví a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.