Jehněčí tagine
110 min.
Ingredience
- 1lžíceOlej kukuřičný
- 1kusCibule
- 350gramůJehněčí maso
- 2hrnkyVývar zeleninový
- 1lžičkaMed včelí
- 1kusSkořice celá
- 1kusZázvor celý
- 1kusLilek
- 4kusyRajčata
- 2lžíceKoriandr čerstvý
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 0,67hrnekMeruňky
- 1stroužekČesnek
- 400gramůKuskus
- 2lžícePomerančová šťáva
- 1lžičkaPomerančová kůra
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
781 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
20 g
Sacharidy
118 g
Vláknina
17 g
Cukr
11 g
Postup přípravy
- 1V hluboké pánvi rozehřejeme olej. Přidáme cibuli a na kostky nakrájené jehněčí maso. Za častého míchání opékáme 5 minut dozlatova. Přidáme česnek, zeleninový vývar, pomerančovou kůru a šťávu, med, skořici a oloupaný, nasekaný zázvor, přivedeme k varu, zmírníme oheň, pánev zakryjeme pokličkou a pozvolna dusíme 45 minut.
- 2Lilek podélně rozpůlíme a nakrájíme na tenké plátky. Lilek společně s rajčaty a meruňkami přidáme k masu. Pánev opět přikryjeme pokličkou a pokrm dusíme dalších 45 minut. Maso musí být křehké. Kuskus připravíme podle návodu na obalu.
- 3Pokrm ochutíme nakrájeným čerstvým koriandrem, osolíme a opepříme. Podáváme přímo z pánve, ve které jsme pokrm připravovali, kuskus podáváme ve zvláštní misce.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.