Jehněčí v janovské omáčce s těstovinami
65 min.
Ingredience
- 2lžíceOlej olivový
- 1kusKarotka
- 2kusyCibule
- 1stroužekČesnek
- 180gramůHovězí maso mleté
- 120gramůJehněčí maso mleté
- 100mililitrůVíno bílé
- 2špetkyPepř černý mletý
- 200mililitrůZeleninový bujón
- 2lžíceKerblík
- 2lžícePetržel kudrnka
- 50gramůSýr ovčí tvrdý - Pecorino
- 0,5lžičkaSůl
- Vařené makaróny
- 4litryVoda pitná
- 0,5lžíceSůl
- 350gramůMaxi makaróny
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
283 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
17 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Očištěnou karotku omyjeme, přepůlíme a pokrájíme na tenké půlměsíčky. Oloupané cibule a česnek drobně nakrájíme a pánvi na rozehřátém oleji osmažíme dozlatova. Během smažení (asi po 4 minutách) přimícháme k cibuli pokrájenou karotku a společně smažíme přibližně další 4 minuty. Pak přidáme mleté hovězí a jehněčí maso. Pomocí vidličky mleté maso od sebe rozdělíme tak, aby bylo rozdrobené a lépe se prosmažilo. Často směs promícháme, smažíme ji pouze 10 minut, pak přilijeme bílé víno, ve kterém maso vaříme 3 minuty. Vše dochutíme solí, pepřem, přilejeme zeleninový bujón, promícháme a při snížené teplotě pod pokličkou maso dusíme 25-30 minut. Ke konci vaření přimícháme omytý, drobně pokrájený kerblík a drobně nakrájenou petrželku kudrnku.
- 2Než maso změkne, dáme ve velkém hrnci vařit 4 litry vody se solí. Jakmile se začne voda vařit, nasypeme do ní makaróny a uvaříme je podle návodu, al dente (přibližně se vaří asi 10 minut).
- 3Uvařené těstoviny scedíme, necháme odkapat, pak je přimícháme k omáčce s mletým masem, vše společně vaříme ještě 30-60 sekund, přimícháme nastrouhaný tvrdý ovčí sýr, znovu promícháme a hned servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.