Jehněčí v kari omáčce
130 min.
Ingredience
- 1500gramůJehněčí plec
- 180gramůCibule
- 50mililitrůOlej stolní
- 12gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 24gramůKari koření
- 200gramůRajčata
- 10gramůZázvor celý
- 200mililitrůVoda pitná
- 80gramůBanány
- 40mililitrůCitronová šťáva
- 2špetkySůl
- 2špetkyPepř černý mletý
- 50gramůJablka
- 3stroužkyČesnek
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
496 kcal
Bílkoviny
51 g
Tuky
26 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
3 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Maso očistíme od přebytečného tuku a pokrájíme na větší kostky, osolíme a opepříme. Ty osmahneme na rozpáleném oleji po dobu deseti minut. Maso vyjmeme z pánve a necháme okapat.
- 2Cibuli pokrájíme na drobné kousky a osmahneme na pánvi po mase, dusíme 8 minut. Přidáme kari a mouku, necháme dusit 5 minut. Přidáme oloupaná a semínek zbavená rajčata a utřený česnek, zázvor a 200 ml vody. Dusíme 2 minuty, přidáme maso, rozmačkaný banán a oloupané pokrájené jablko. Promícháme a dusíme přiklopené 75 minut.
- 3Hotovou omáčku zakápneme citronovou šťávou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.