Jehněčí v portské marinádě
25 min.
Ingredience
- 800gramůJehněčí maso
- 6gramůPepř černý mletý
- 7gramůSůl
- 60mililitrůOlej olivový
- Na marinádu
- 300mililitrůVíno portské
- 4stroužkyČesnek
- 10gramůRozmarýn čerstvý
- 40gramůZázvor celý
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
336 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
20 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
528 mg
Cukr
110 mg
Postup přípravy
- 1V nekovové míse smícháme nastrouhaný zázvor, prolisovaný česnek a nasekaný rozmarýn, zalijeme portským vínem. Jehněčí maso nakrájíme na menší kostky a ponoříme do marinády. Zakryjeme fólií a necháme maximálně 5 hodin uležet v chladnu. Ne déle, aby nepřevládla chuť portského vína.
- 2Uleželé maso vyjmeme a osušíme papírovou utěrkou od marinády, osolíme, opepříme a bohatě potřeme olejem. Napícháme na špízové jehly a grilujeme na rozpáleném roštu 10 minut za častého otáčení. Můžeme také opéct na grilovací pánvi.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.