Jehněčí v portské marinádě

25 min.
Evropa
Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
336 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
20 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
528 mg
Cukr
110 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V nekovové míse smícháme nastrouhaný zázvor, prolisovaný česnek a nasekaný rozmarýn, zalijeme portským vínem. Jehněčí maso nakrájíme na menší kostky a ponoříme do marinády. Zakryjeme fólií a necháme maximálně 5 hodin uležet v chladnu. Ne déle, aby nepřevládla chuť portského vína.
  • 2
    Uleželé maso vyjmeme a osušíme papírovou utěrkou od marinády, osolíme, opepříme a bohatě potřeme olejem. Napícháme na špízové jehly a grilujeme na rozpáleném roštu 10 minut za častého otáčení. Můžeme také opéct na grilovací pánvi.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.