Jehněčí v rajčatové omáčce s boby
125 min.
Ingredience
- 180gramůCibule
- 200gramůRajčata
- 300gramůBoby zahradní
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 500gramůJehněčí krkovice
- 500gramůJehněčí kýta
- 600gramůJehněčí plec
- 12gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 150mililitrůVíno bílé
- 400mililitrůHovězí vývar základní
- 1kusBylinky čerstvé - svazek
- 4gramyRozmarýn čerstvý
- 6gramůPaprika mletá sladká
- 4stroužkyČesnek
- 40mililitrůProtlak rajčatový
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
604 kcal
Bílkoviny
54 g
Tuky
34 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Rajčata oloupeme, zbavíme semínek a dužinu pokrájíme.
- 2Česnek utřeme, cibuli oloupeme a pokrájíme na drobné kousky.
- 3Boby povaříme 2 minuty ve vroucí vodě a poté oloupeme.
- 4Maso pokrájíme a osmahneme deset minut na rozpáleném oleji, poté maso vyjmeme a do hrnce přidáme cibuli a česnek.
- 5Smažíme 5 minut, poté zaprášíme moukou a za míchání povaříme 3 minuty.
- 6Do dalšího hrnce dáme ohřáté víno, přidáme rajčata, vývar, protlak, koření a bylinky, osolíme a opepříme.
- 7Uvedeme k varu a dusíme přiklopené 80 minut.
- 8Uvařené maso přendáme z omáčky na talíř, do omáčky dáme pokrájená rajčata, sekanou petržel a boby.
- 9Přidáme zpět maso a necháme chvíli povařit.
- 10Vhodnou přílohou jsou vařené brambory.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.