Jehněčí v rajčatové omáčce s boby

125 min.
Francie

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
604 kcal
Bílkoviny
54 g
Tuky
34 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Rajčata oloupeme, zbavíme semínek a dužinu pokrájíme.
  • 2
    Česnek utřeme, cibuli oloupeme a pokrájíme na drobné kousky.
  • 3
    Boby povaříme 2 minuty ve vroucí vodě a poté oloupeme.
  • 4
    Maso pokrájíme a osmahneme deset minut na rozpáleném oleji, poté maso vyjmeme a do hrnce přidáme cibuli a česnek.
  • 5
    Smažíme 5 minut, poté zaprášíme moukou a za míchání povaříme 3 minuty.
  • 6
    Do dalšího hrnce dáme ohřáté víno, přidáme rajčata, vývar, protlak, koření a bylinky, osolíme a opepříme.
  • 7
    Uvedeme k varu a dusíme přiklopené 80 minut.
  • 8
    Uvařené maso přendáme z omáčky na talíř, do omáčky dáme pokrájená rajčata, sekanou petržel a boby.
  • 9
    Přidáme zpět maso a necháme chvíli povařit.
  • 10
    Vhodnou přílohou jsou vařené brambory.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.