Jelení guláš s bramborami
90 min.
Ingredience
- 1000gramůJelení kýta
- 600gramůBrambory
- 300gramůCibule
- 6stroužkůČesnek
- 30gramůPaprika mletá sladká
- 2gramyPepř černý mletý
- 10gramůSůl
- 3gramyMajoránka
- 150gramůMrkev kořen
- 150gramůHouby čerstvé
- 25gramůMouka polohrubá
- 120gramůSádlo škvařené
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
566 kcal
Bílkoviny
56 g
Tuky
25 g
Sacharidy
28 g
Vláknina
7 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Jelení maso z kýty odblaníme, nakrájíme na kostky, oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno, houby na plátky (máme-li sušené, předem je namočíme), mrkev nastrouháme nahrubo, česnek prolisujeme, brambory očistíme, omyjeme a nakrájíme na kostičky.
- 2V hrnci na sádle zpěníme cibuli, přisypeme kostky masa, osmahneme, osolíme, opepříme, posypeme mletou paprikou a podusíme ve vlastní šťávě. Jakmile se tekutina vydusí na tuk, zaprášíme trochou mouky, podlijeme vodou, přidáme houby, česnek, mrkev a dusíme téměř doměkka. Nyní přidáme brambory, majoránku, podle potřeby přilijeme vodu a dodusíme.
- 3Guláš podáváme v hlubokých talířích s polévkovou lžící.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.