Jelení guláš s játry
120 min.
Ingredience
- 1000gramůJelení maso
- 200gramůJátra hovězí
- 300gramůCibule
- 150gramůSlanina vepřová
- 1000mililitrůVývar z hovězích kostí
- 10gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
- 40gramůPaprika mletá sladká
- 3gramyPaprika mletá pálivá
- 50mililitrůRum
- 2gramyBadyán
- 3gramySkořice mletá
- 3gramyKmín celý
- 50gramůStrouhanka
- 30gramůPažitka
- 300gramůChléb konzumní
- 4gramyJalovec
- 100gramůSádlo škvařené
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
792 kcal
Bílkoviny
61 g
Tuky
40 g
Sacharidy
43 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Odblaněné jelení maso a hovězí játra nakrájíme na kostky, cibuli nadrobno, slaninu bez kůže na nudličky.
- 2V hrnci rozpustíme sádlo, přisypeme nudličky slaniny, částečně rozškvaříme, přidáme cibuli, osmahneme dorůžova, posypeme mletou sladkou a pálivou paprikou, rozpustíme v tuku, přiložíme kostky masa a jater, orestujeme, okořeníme jalovcem, kmínem, badyánem, skořicí, osolíme, opepříme, krátce orestujeme, podlijeme vývarem z kostí a dusíme téměř doměkka. Zahustíme strouhankou, dochutíme rumem, provaříme a dodusíme.
- 3Guláš rozdělíme na talíře, posypeme posekanou pažitkou a podáváme s čerstvým chlebem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.