Jelení guláš s játry

120 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
792 kcal
Bílkoviny
61 g
Tuky
40 g
Sacharidy
43 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Odblaněné jelení maso a hovězí játra nakrájíme na kostky, cibuli nadrobno, slaninu bez kůže na nudličky.
  • 2
    V hrnci rozpustíme sádlo, přisypeme nudličky slaniny, částečně rozškvaříme, přidáme cibuli, osmahneme dorůžova, posypeme mletou sladkou a pálivou paprikou, rozpustíme v tuku, přiložíme kostky masa a jater, orestujeme, okořeníme jalovcem, kmínem, badyánem, skořicí, osolíme, opepříme, krátce orestujeme, podlijeme vývarem z kostí a dusíme téměř doměkka. Zahustíme strouhankou, dochutíme rumem, provaříme a dodusíme.
  • 3
    Guláš rozdělíme na talíře, posypeme posekanou pažitkou a podáváme s čerstvým chlebem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.