Jelení guláš z marinovaného masa
90 min.
Ingredience
- 100gramůJehličí borové
- 2mililitryVoda pitná
- 250gramůCibule
- 1000gramůJelení maso
- 25gramůFeferony
- 100gramůŠvestky sušené
- 150gramůŽampiony čerstvé
- 100gramůChléb konzumní
- 2stroužkyČesnek
- 60gramůOřechy vlašské
- 100gramůSádlo škvařené
- 20gramůPaprika mletá sladká
- 5mililitrůWorcester (worcesterská omáčka)
- 150mililitrůVíno červené
- 8gramůSůl
- 2gramyPepř černý mletý
- 1200mililitrůVývar z hovězích kostí
- 80gramůProtlak rajčatový
- Marináda
- 7gramůKoření Zvěřina
- 2stroužkyČesnek
- 80gramůOlej slunečnicový
- Nálev
- 50gramůMrkev kořen
- 50gramůCeler bulvový
- 30gramůPetržel kořen
- 2litryVoda pitná
- 150mililitrůOcet vinný
- 5gramůNové koření celé
- 5gramůPepř černý celý
- 3gramyBobkový list
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
770 kcal
Bílkoviny
52 g
Tuky
46 g
Sacharidy
37 g
Vláknina
5 g
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1Maso naložíme den předem. Očištěnou mrkev, petržel, celer nastrouháme nahrubo, zalijeme vodou, přilijeme ocet, přidáme nové koření, celý pepř, bobkový list a do tohoto nálevu ponoříme maso.
- 2Druhý den maso vyjmeme, nakrájíme na kostky, posypeme zvěřinovým kořením, prolisovaným česnekem, zalijeme olejem a necháme asi 2 hodiny marinovat.
- 3Předem připravíme vývar z jehličí. Do rendlíku nasypeme jehličí, zalijeme vodou a povaříme 10 minut. Vývar přecedíme, jehličí vyhodíme a vývar zatím dáme stranou. Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, feferonky bez semínek nasekáme najemno, švestky namočíme, žampiony nakrájíme na plátky, chlebovou střídku natrháme na malé kousíčky, vlašské ořechy nadrtíme, česnek prolisujeme.
- 4V hrnci roztavíme sádlo, přisypeme cibuli, osmahneme, posypeme mletou paprikou, orestujeme, přidáme rajčatový protlak, česnek, feferonky, zalijeme hovězím vývarem, provaříme, přidáme maso, švestky, žampiony, zakápneme worcesterem a dusíme téměř doměkka. Přihodíme natrhaný chléb, přilijeme červené víno, vývar z jehličí, podle chuti osolíme, opepříme a dodusíme.
- 5Guláš rozdělíme na talíře a posypeme drcenými ořechy.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.