Jelení řízky na víně se zeleninou
70 min.
Ingredience
- 600gramůJelení kýta
- 1kusCibule
- 3stroužkyČesnek
- 80gramůMrkev kořen
- 80gramůPetržel kořen
- 80gramůCeler bulvový
- 300gramůRajčata
- 150mililitrůVíno červené
- 400mililitrůVývar zeleninový
- 1lžíceBazalka
- 1lžícePetržel - nať
- 40gramůMouka pšeničná hladká
- 2kusyBobkový list
- 0,25lžičkaPepř černý mletý
- 0,5lžičkaSůl
- 0,5lžícePaprika mletá sladká
- 1lžíceVepřové sádlo škvařené
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
402 kcal
Bílkoviny
50 g
Tuky
7 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
4 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Jelení kýtu odblaníme, rozkrájíme na řízky, osolíme a opepříme. Cibuli pokrájíme nadrobno. Očištěnou kořenovou zeleninu krájíme na nudličky. Spařená rajčata oloupeme, nakrájíme na čtvrtky a odstraníme semínka. Česnek rozdrtíme, bazalkové listy a petrželovou nať nasekáme nadrobno.
- 2Řízky obalíme v mouce, z obou stran smažíme na sádle do zlatova. Usmažené řízky vyjmeme a držíme v teple. Ve výpeku zpěníme cibuli s česnekem, přisypeme mletou papriku a chvilku zarestujeme. Poté k cibuli vrátíme řízky, zalijeme vínem, vývarem, přidáme bobkové listy a dusíme. Když je maso téměř měkké, vmícháme kořenovou zeleninu a dodusíme. Na závěr přidáme rajčata i bazalku.
- 3Řízky podáváme polité omáčkou a posypané petrželovou natí.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.