Jelení řízky na víně se zeleninou

70 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
402 kcal
Bílkoviny
50 g
Tuky
7 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
4 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Jelení kýtu odblaníme, rozkrájíme na řízky, osolíme a opepříme. Cibuli pokrájíme nadrobno. Očištěnou kořenovou zeleninu krájíme na nudličky. Spařená rajčata oloupeme, nakrájíme na čtvrtky a odstraníme semínka. Česnek rozdrtíme, bazalkové listy a petrželovou nať nasekáme nadrobno.
  • 2
    Řízky obalíme v mouce, z obou stran smažíme na sádle do zlatova. Usmažené řízky vyjmeme a držíme v teple. Ve výpeku zpěníme cibuli s česnekem, přisypeme mletou papriku a chvilku zarestujeme. Poté k cibuli vrátíme řízky, zalijeme vínem, vývarem, přidáme bobkové listy a dusíme. Když je maso téměř měkké, vmícháme kořenovou zeleninu a dodusíme. Na závěr přidáme rajčata i bazalku.
  • 3
    Řízky podáváme polité omáčkou a posypané petrželovou natí.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.