Jelení řízky po italsku
50 min.
Ingredience
- 320gramůJelení maso
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1kusŠalvěj čerstvá
- 80gramůMáslo čerstvé
- 1šálekSmetana 12% (konzumní)
- 1šálekVývar z hovězích kostí
- 350gramůŠpagety, Makarony vařené
- 2stroužkyČesnek
- 1lžíceKompot brusinkový
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 1lžičkaProtlak rajčatový
- 0,5kusCibule
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
513 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
28 g
Sacharidy
35 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Z omyté kýty nakrájíme řízky, lehce je naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme šalvějí.
- 2Na rozpáleném tuku řízky zprudka opečeme po obou stranách, aby zůstaly krvavé. Necháme je na teplém místě.
- 3Na másle zpěníme jemně nakrájenou cibuli, zaprášíme moukou, slabě osmahneme a smícháme s rajčatovým protlakem, lžící brusinkového kompotu a česnekem. Směs zalijeme smetanou, vývarem a povaříme. Ochutíme, vložíme řízky a necháme je asi 3 minuty táhnout.
- 4Na ohřátou mísu upravíme vařené špagety a položíme na ně řízky. Podáváme s omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.