Jelení řízky po italsku

50 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
513 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
28 g
Sacharidy
35 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Z omyté kýty nakrájíme řízky, lehce je naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme šalvějí.
  • 2
    Na rozpáleném tuku řízky zprudka opečeme po obou stranách, aby zůstaly krvavé. Necháme je na teplém místě.
  • 3
    Na másle zpěníme jemně nakrájenou cibuli, zaprášíme moukou, slabě osmahneme a smícháme s rajčatovým protlakem, lžící brusinkového kompotu a česnekem. Směs zalijeme smetanou, vývarem a povaříme. Ochutíme, vložíme řízky a necháme je asi 3 minuty táhnout.
  • 4
    Na ohřátou mísu upravíme vařené špagety a položíme na ně řízky. Podáváme s omáčkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.