Jelita ze Šumavy

125 min.

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
465 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
30 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
995 mg
Cukr
484 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Dobře očistíme 1/2 vepřové hlavy, vepřovou krkovici, maso dáme
  • 2
    do většího hrnce, přilijeme přibližně 3 l vody, přidáme sůl, oloupanou cibuli, bobkový list, nové koření, celý černý pepř a vaříme přibližně 60–90 minut. Maso by nemělo být příliš měkké.
  • 3
    Mezitím si do mléka namočíme pokrájené housky. Uvařené maso vyjmeme a vychladlé obereme od kostí, pokrájíme na kousky a dáme do mísy. Přidáme namočenou housku, majoránku, mletý pepř, drcený kmín a saturejku. Promícháme, dochutíme solí a rozetřeným česnekem. Nakonec přimícháme vepřovou krev.
  • 4
    Směsí prejtu naplníme vepřová střívka, dobře je uzavřeme a v masovém vývaru je vaříme pomalu asi 15-20 minut. Uvařené vyjmeme, necháme okapat a odložíme do chladna.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.