Jelita ze Šumavy
125 min.
Ingredience
- 1kilogramVepřová krkovička
- 3litryVoda pitná
- 1lžíceSůl
- 1kusCibule
- 1kusBobkový list
- 5kusůNové koření celé
- 1lžičkaPepř černý celý
- 0,5litrMléko plnotučné
- 4kusyŽemle tuková
- 0,5litrVepřová krev
- 1,5lžíceMajoránka
- 1,5lžičkyPepř černý mletý
- 1lžičkaKmín drcený
- 1lžičkaSaturejka
- 5stroužkůČesnek
- 0,5kusVepřová hlava
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
465 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
30 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
995 mg
Cukr
484 mg
Postup přípravy
- 1Dobře očistíme 1/2 vepřové hlavy, vepřovou krkovici, maso dáme
- 2do většího hrnce, přilijeme přibližně 3 l vody, přidáme sůl, oloupanou cibuli, bobkový list, nové koření, celý černý pepř a vaříme přibližně 60–90 minut. Maso by nemělo být příliš měkké.
- 3Mezitím si do mléka namočíme pokrájené housky. Uvařené maso vyjmeme a vychladlé obereme od kostí, pokrájíme na kousky a dáme do mísy. Přidáme namočenou housku, majoránku, mletý pepř, drcený kmín a saturejku. Promícháme, dochutíme solí a rozetřeným česnekem. Nakonec přimícháme vepřovou krev.
- 4Směsí prejtu naplníme vepřová střívka, dobře je uzavřeme a v masovém vývaru je vaříme pomalu asi 15-20 minut. Uvařené vyjmeme, necháme okapat a odložíme do chladna.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.