Jelítková kaše

115 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
652 kcal
Bílkoviny
39 g
Tuky
44 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
1 g
Cukr
457 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vepřovou hlavu a ořez opláchneme a očistíme. V osolené vodě je uvaříme doměkka, vyjmeme, vykostíme a na drobno rozsekáme.
  • 2
    Do masa přidáme pepř, majoránku, mleté nové koření, česnek utřený se solí a dobře promícháme.
  • 3
    Rýži přebereme, propláchneme ve studené vodě a obvyklým způsobem udusíme.
  • 4
    Dušenou rýži necháme prochladnout, potom přilijeme procezenou vepřovou krev a vmícháme připravené maso.
  • 5
    Cibuli oloupeme, jemně nakrájíme a osmahneme na polovině tuku do zlatavé barvy. Přidáme ji do kaše, kterou rozmícháme s dávkou vývaru z masa a vše podle potřeby přisolíme.
  • 6
    Hotovou jelítkovou kaši vlijeme do vymaštěného pekáče a zvolna upečeme v troubě.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.