Jelítková kaše
115 min.
Ingredience
- 2gramyNové koření mleté
- 2gramyPepř černý mletý
- 70gramůTuk
- 100gramůCibule
- 100mililitrůHovězí vývar základní
- 1500gramůVepřová hlava
- 100gramůVepřový ořez
- 1litrVoda pitná
- 30gramůSůl
- 2gramyMajoránka
- 250gramůRýže loupaná
- 400gramůVepřová krev
- 25gramůČesnek
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
652 kcal
Bílkoviny
39 g
Tuky
44 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
1 g
Cukr
457 mg
Postup přípravy
- 1Vepřovou hlavu a ořez opláchneme a očistíme. V osolené vodě je uvaříme doměkka, vyjmeme, vykostíme a na drobno rozsekáme.
- 2Do masa přidáme pepř, majoránku, mleté nové koření, česnek utřený se solí a dobře promícháme.
- 3Rýži přebereme, propláchneme ve studené vodě a obvyklým způsobem udusíme.
- 4Dušenou rýži necháme prochladnout, potom přilijeme procezenou vepřovou krev a vmícháme připravené maso.
- 5Cibuli oloupeme, jemně nakrájíme a osmahneme na polovině tuku do zlatavé barvy. Přidáme ji do kaše, kterou rozmícháme s dávkou vývaru z masa a vše podle potřeby přisolíme.
- 6Hotovou jelítkovou kaši vlijeme do vymaštěného pekáče a zvolna upečeme v troubě.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.