Jemná bramborová kaše s hořčicí

45 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
272 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
18 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
4 g
Vápník
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Hodně moučné brambory oloupeme, nakrájíme na stejnoměrné kousky a uvaříme v osolené vodě do měkka 15 minut. Slijeme a ještě 1-2 minuty zahříváme, aby oschly. Potom brambory rozmačkáme najemno, zahřejeme smetanu a vmícháme do brambor, osolíme, opepříme a zahříváme na mírném ohni. Máslo nakrájíme na kousky a postupně vhazujeme do kaše vždy, když se předchozí kousek rozpustí. Nakonec vmícháme hořčici a kaši můžeme rozmixovat ručním mixérem. Dosolíme podle chuti.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.