Jemná mrkvová polévka

50 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
273 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
16 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Oloupané brambory, mrkev a cibuli nakrájíme na plátky a osmažíme na 20 g másla. Přidáme 1 lžíci vody a dusíme pod pokličkou.
  • 2
    Po chvíli zeleninu podlijeme vývarem, osolíme a na mírném ohni uvaříme doměkka.
  • 3
    Měkkou zeleninu rozmixujeme nebo prolisujeme. Nakonec přidáme 10 g másla a drobně nasekanou pažitku. Polévku dochutíme cukrem a pepřem.
  • 4
    Podáváme s kostičkami žemle, osmaženými na zbylém másle.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.