Jemná mrkvová polévka
50 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 250gramůMrkev kořen
- 150gramůBrambory
- 1litrVývar z hovězích kostí
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaCukr krupice
- 1kusŽemle tuková
- 1lžícePažitka
- 1lžičkaSůl
- 1lžíceVoda pitná
- 40gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
273 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
16 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Oloupané brambory, mrkev a cibuli nakrájíme na plátky a osmažíme na 20 g másla. Přidáme 1 lžíci vody a dusíme pod pokličkou.
- 2Po chvíli zeleninu podlijeme vývarem, osolíme a na mírném ohni uvaříme doměkka.
- 3Měkkou zeleninu rozmixujeme nebo prolisujeme. Nakonec přidáme 10 g másla a drobně nasekanou pažitku. Polévku dochutíme cukrem a pepřem.
- 4Podáváme s kostičkami žemle, osmaženými na zbylém másle.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.