Jemná terina z krocana s olivami

135 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1213 kcal
Bílkoviny
73 g
Tuky
86 g
Sacharidy
35 g
Vláknina
7 g
Cukr
9 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do mixeru dáme vajíčka, smetanu, sůl, pepř, sherry brandy, na kostičky nakrájený toustový chléb a vše rozmixujeme. Omytou petrželku s očištěnou cibulí a česnekem pokrájíme nadrobno.
  • 2
    Vepřové omyté maso nakrájíme na kusy a pomeleme najemno na masovém strojku. Maso dáme do mísy, ochutíme solí, pepřem, promícháme, přidáme rozmixovanou směs a znovu vše důkladně promícháme. Necháme odpočinout na chladném místě.
  • 3
    Mezitím si krocaní prsa omyjeme, nakrájíme na plátky silné asi 2 cm, které pokrájíme na proužky. Třetinu z těchto proužků ještě nakrájíme na malé kousky a přimícháme je do masové směsi. Ostatní krůtí maso v míse osolíme, opepříme, pokapeme olivovým olejem a promícháme.
  • 4
    Nakládané černé a zelené olivy rozkrájíme.
  • 5
    Nádobu na terinu vyložíme tenkými dlouhými plátky slaniny tak, aby konce visely přes okraj nádoby minimálně 5 cm.
  • 6
    Nádobu naplníme 1/2 masové směsi, na ni rozložíme vrstvu oliv, na to dáme vlašské ořechy, potom narovnáme vrstvu krůtího masa, znovu ořechy a vrstvu oliv. Vše zakryjeme masovou směsí. Uhladíme a povrch zakryjeme přečnívajícími konci slaniny. Navrch položíme bobkové listy, stonek tymiánu, nádobu uzavřeme, vložíme do hlubokého pekáče s vařící vodou a dáme do předem vyhřáté trouby péct. Pečeme 1 a 1/2 hodiny při 175 °C. Upečenou terinu necháme vychladnout, a poté ji dáme do chladničky minimálně na 12 hodin odpočinout.
  • 7
    Před podáváním odstraníme bobkové listy s tymiánem, krocaní terinu nakrájíme na plátky a servírujeme s plátky pomeranče.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.