Jemné svatojakubské mušle s rajčaty
40 min.
Ingredience
- 20mililitrůSherry brandy
- 1špetkaCukr krupice
- 1kusCibulka jarní
- 5lžicOlej sezamový
- 1kusCitrony
- 1lžíceOmáčka sójová
- 100gramůŽampiony - sterilované
- 3kusyRajčata
- 500gramůMušle svatojakubské
- 2stroužkyČesnek
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
258 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
15 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Cibulky očistíme, omyjeme a nakrájíme na kolečka. Oloupaný česnek najemno nasekáme. U rajčat nařízneme slupku, spaříme je vroucí vodou, zchladíme studenou, oloupeme a nakrájíme na kostičky.
- 2Ve woku rozpálíme olej, vložíme cibuli, česnek a rajčata a za stálého míchání 2-3min orestujeme. Ochutíme solí, pepřem a mírně osladíme.
- 3Mušle bez lastur omyjeme, osušíme a rozkrojíme na poloviny. Společně se žampiony je přidáme k zelenině, mícháme a opékáme cca 1min. Ochutíme sherry, sójovou omáčkou a krátce povaříme. Znovu dochutíme solí a pepřem a ihned podáváme s citronem nakrájeným na plátky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.