Jemné Tofu steaky
45 min.
Ingredience
- 6lžicOlej sezamový
- 6lžicVíno rýžové čínské
- 6lžicZázvor celý
- 2lžíceChilli omáčka
- 150gramůŠalotka
- 100gramůSezam - semena
- 2stroužkyČesnek
- 2kusyVejce slepičí
- 6lžicOmáčka sójová
- 600gramůSýr sójový - Tofu
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
452 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
32 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
7 g
Cukr
687 mg
Postup přípravy
- 1Šalotku oloupeme a nakrájíme na malé kostičky.
- 2Rýžové víno smícháme se sójovou omáčkou a nastrouhaným zázvorem.
- 3Oloupaný česnek nasekáme, promícháme s chilli omáčkou a připravenou marinádou.
- 4Tofu rozkrájíme na 4 plátky, vyskládáme do misky, zakapeme připravenou marinádou a necháme 10 minut odležet. Poté plátky obalíme v rozšlehaných vejcích a v sezamovém semínku. Zlehka přitlačíme. Opékáme na rozpáleném oleji asi 6 minut. Necháme okapat na papírovém ubrousku, podáváme se zeleným salátem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.