Jemný chlebový salát
30 min.
Ingredience
- 6krajícůChléb konzumní
- 1kusCibule
- 6lžicOcet vinný červený
- 1kusBobkový list
- 1lžičkaPepř černý celý
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaSůl
- 3kusyRajčata
- 1kusPaprika žlutá
- 1kusPaprika červená
- 2kusyCeler řapíkatý
- 1hrstBazalka
- 1hrstPažitka
- 1hrstPetržel kudrnka
- 3stroužkyČesnek
- 6lžicOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
362 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
11 g
Sacharidy
56 g
Vláknina
3 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Cibuli oloupeme a nakrájíme na čtvrtky. V 1 dl vody s octem krátce povaříme cibuli, bobkový list a celý pepř, pak necháme vychladnout a přes cedník nalijeme na plátky chleba na talíři.
- 2Česnek oloupeme, prolisujeme a smícháme s olejem.
- 3Rajčata spaříme v horké vodě, oloupeme a nakrájíme na kousky. Papriku podélně rozkrojíme, zbavíme jádřinců, omyjeme a nakrájíme na plátky, jarní cibulky omyjeme a nakrájíme na kolečka. Celer oloupeme, omyjeme a rozkrájíme nadrobno.
- 4Bazalku, petrželku a pažitku omyjeme, necháme okapat a nasekáme najemno.
- 5Všechnu připravenou zeleninu smícháme ve velké míse, opepříme a osolíme. Přidáme česnek s olejem a kousky chleba, vše znovu důkladně promícháme a necháme v chladničce před podáváním alespoň 1 hodinu uležet.
- 6Chléb vymačkáme a rozdělíme na kousky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.