Jemný chlebový salát

30 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
362 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
11 g
Sacharidy
56 g
Vláknina
3 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Cibuli oloupeme a nakrájíme na čtvrtky. V 1 dl vody s octem krátce povaříme cibuli, bobkový list a celý pepř, pak necháme vychladnout a přes cedník nalijeme na plátky chleba na talíři.
  • 2
    Česnek oloupeme, prolisujeme a smícháme s olejem.
  • 3
    Rajčata spaříme v horké vodě, oloupeme a nakrájíme na kousky. Papriku podélně rozkrojíme, zbavíme jádřinců, omyjeme a nakrájíme na plátky, jarní cibulky omyjeme a nakrájíme na kolečka. Celer oloupeme, omyjeme a rozkrájíme nadrobno.
  • 4
    Bazalku, petrželku a pažitku omyjeme, necháme okapat a nasekáme najemno.
  • 5
    Všechnu připravenou zeleninu smícháme ve velké míse, opepříme a osolíme. Přidáme česnek s olejem a kousky chleba, vše znovu důkladně promícháme a necháme v chladničce před podáváním alespoň 1 hodinu uležet.
  • 6
    Chléb vymačkáme a rozdělíme na kousky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.