Jeseter s rýží
80 min.
Ingredience
- 750gramůJeseter ruský
- 200gramůRýže loupaná
- 1kusLilek
- 2kusyPaprika zelená
- 3kusyRajčata
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 1lžíceSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 2kusyCibule
- 150gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
711 kcal
Bílkoviny
36 g
Tuky
40 g
Sacharidy
54 g
Vláknina
6 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1K přípravě jesetera si připravíme nejdříve omytou zeleninu, kterou budeme odkládat do mísy.
- 2Lilek oloupeme, nakrájíme na kostičky, posolíme a necháme "vypotit" 30 minut. Potom ho opláchneme a dáme do mísy. Spařená oloupaná rajčata nakrájíme na kostky, papriky zbavené jádřinců a cibuli nakrájíme na nudličky.
- 3Očištěné a omyté maso z jesetera nakrájíme na silnější plátky, osolíme, opepříme a v pánvi na rozpáleném másle osmažíme z každé strany dorůžova.
- 4Maso dáme na talíř a ve výpeku osmažíme dobře propranou rýži, posypeme ji paprikou, zamícháme a přidáme k ní lilek, papriky, cibuli a rajčata.
- 5Vše osolíme, opepříme, promícháme, přidáme osmažené kusy ryby, přilijeme podle potřeby 1-3 dl vody, zakryjeme pokličkou a při mírné teplotě dusíme doměkka.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.