Jihočeská jehla z vepřové kýty

30 min.
Česká republika

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
534 kcal
Bílkoviny
38 g
Tuky
37 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
5 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Mrkev, petržel a celer oškrábeme, omyjeme a nakrájíme na kolečka.
  • 2
    Maso nakrájíme na kostky, naskládáme do mísy a zasypeme nakrájenou zeleninou. Přisypeme sůl, pepř, hřebíček a bobkový list, zalijeme olejem, promícháme a necháme v chladu několik hodin při občasném zamíchání odležet.
  • 3
    Marinované maso napícháme na grilovací jehly nebo dřevěné špejle.
  • 4
    Můžeme opéct na grilu, případně ve velké pánvi na rozpáleném oleji. Během pečení obracíme a potíráme olejem nebo vypečenou šťávou.
  • 5
    Podáváme se sterilovaným celerem, nakládanými houbami a chlebem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.