Jihočeská jehla z vepřové kýty
30 min.
Ingredience
- 750gramůVepřová kýta
- 1kusMrkev kořen
- 1kusPetržel kořen
- 1kusCeler bulvový
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaSůl
- 1špetkaHřebíček
- 2kusyBobkový list
- 5lžicOlej rostlinný
- 100gramůCeler sterilovaný
- 100gramůHouby nakládané
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
534 kcal
Bílkoviny
38 g
Tuky
37 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
5 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Mrkev, petržel a celer oškrábeme, omyjeme a nakrájíme na kolečka.
- 2Maso nakrájíme na kostky, naskládáme do mísy a zasypeme nakrájenou zeleninou. Přisypeme sůl, pepř, hřebíček a bobkový list, zalijeme olejem, promícháme a necháme v chladu několik hodin při občasném zamíchání odležet.
- 3Marinované maso napícháme na grilovací jehly nebo dřevěné špejle.
- 4Můžeme opéct na grilu, případně ve velké pánvi na rozpáleném oleji. Během pečení obracíme a potíráme olejem nebo vypečenou šťávou.
- 5Podáváme se sterilovaným celerem, nakládanými houbami a chlebem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.