Jitrnice pečené na česnekových bramborách
20 min.
Ingredience
- 1kilogramBrambory
- 3lžíceSádlo škvařené
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1kusMajoránka čerstvá
- 5kusůJitrnice domácí
- 1kusČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
991 kcal
Bílkoviny
47 g
Tuky
59 g
Sacharidy
75 g
Vláknina
6 g
Cukr
13 mg
Postup přípravy
- 1Brambory vaříme 10 minut ve slupce.
- 2Scedíme a každou bramboru promáčkneme.
- 3Nandáme do pekáčku, přidáme neloupané stroužky česneku, osolíme a zakapeme sádlem.
- 4Pečeme v předehřáté troubě na 220°C asi 20 minut, dozlatova.
- 5Před koncem pečení posypeme majoránkou a přidáme jitrnice aby se prohřály. Dle chuti přidáme sádlo.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.