Jitrnicová kaše
115 min.
Ingredience
- 50gramůCibule
- 150mililitrůHovězí vývar základní
- 1200gramůVepřová hlava
- 100gramůVepřový bok
- 150gramůVepřové plíce
- 1litrVoda pitná
- 30gramůSůl
- 150gramůJátra vepřová
- 250gramůRýže loupaná
- 2gramyMajoránka
- 2gramyNové koření mleté
- 3gramyPepř černý mletý
- 40gramůTuk
- 2gramyZázvor mletý
- 25gramůČesnek
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
577 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
39 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
1 g
Cukr
252 mg
Postup přípravy
- 1Vepřovou hlavu, bůček a plíce opláchneme, očistíme a spolu s cibulí uvaříme v mírně osolené vodě.
- 2Uvařené maso vyjmeme, vykostíme a na drobno rozsekáme. (Maso je lépe uvařit tak, aby bylo tužší).
- 3Vepřová játra očistíme, opláchneme a jemně umeleme. Promícháme je s prochladlou dušenou rýží, přidáme rozsekané maso, česnek utřený se solí, majoránku, zázvor, mleté nové koření a pepř, vývar od vaření masa a dobře promícháme a přisolíme.
- 4Hotovou jitrnicovou kaši vlijeme do vymaštěného pekáče a zvolna upečeme v troubě.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.