Jogurtová hrachová polévka
50 min.
Ingredience
- 250gramůHrách
- 3,5litryVoda pitná
- 3lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 2stroužkyČesnek
- 250gramůJogurt bílý
- 20gramůPetržel - nať
- 60gramůMáslo čerstvé
- 1špetkaPepř černý mletý
- 0,5lžičkaSůl
- 0,5lžičkaKmín drcený
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
384 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
16 g
Sacharidy
44 g
Vláknina
422 mg
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Předem ve dvou litrech studené vody minimálně na 6 hodin namočený hrách scedíme a uvaříme v 1, l čerstvé vody do měkka. Osolíme, opepříme. V pánvi na rozpáleném másle do zlatova osmažíme oloupanou, na malé kousky pokrájenou cibuli. Posypeme moukou, rozředíme vývarem z hrachu, dobře promícháme a vlijeme do hrnce s hrachem. Vše ponorným mixérem rozmixujeme. Přidáme kmín, prolisovaný česnek a za stálého míchání přivedeme k varu. Vlijeme jogurt, nevaříme, jen stálým mícháním zahřejeme a stáhneme ze sporáku.
- 2Podáváme na jednotlivých hlubokých talířích. Vhodné jsou také polévkové misky. Před podáváním porce posypeme nasekanou petrželovou natí.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.