Jogurtová rýže s čočkou
35 min.
Ingredience
- 100gramůRýže neloupaná (Natural)
- 50gramůČočka červená
- 5decilitrůVývar zeleninový
- 10gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 3gramyZázvor mletý
- 3gramyKoriandr mletý
- 100gramůBílá cibulka
- 60gramůMáslo pepřové
- 4gramyKmín římský
- 2gramyHřebíček
- 20mililitrůOcet malinový
- 200mililitrůJogurt bílý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
382 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
18 g
Sacharidy
44 g
Vláknina
6 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Rýži necháme 15 minut vařit ve vývaru na mírném ohni, přidáme červenou čočku, osolíme, opepříme, dochutíme mletým zázvorem a koriandrem a ještě 3 minuty povaříme.
- 2Ve woku rozehřejeme máslo, konzervované cibulky okapeme a 5 minut opékáme za občasného promíchání.
- 3Rýžovou směs scedíme a přidáme do woku, ochutíme římským kmínem a hřebíčkem, zalijeme octem a ještě 5 minut necháme povařit.
- 4Nakonec do odstaveného pokrmu lehce vmícháme jogurt a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
po 24. 4. 2017
Jogurtová rýže s čočkou
Dětem moc chutnalo 😁