Jogurtové zapečené brambory se šunkou

47 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
2

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
363 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
13 g
Sacharidy
32 g
Vláknina
4 g
Cukr
7 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Troubu si předehřejeme na 200°C. Uvařené brambory ve slupce oloupeme a pokrájíme na plátky. Plátky šunky překrojíme na poloviny. Omytou petrželku a kopr drobně pokrájíme. Lahůdkovou cibulku očistíme a pokrájíme ji na kroužky. Zapékací mísu vytřeme olejem a vysypeme ji strouhankou. Na dno mísy poklademe 1/2 brambor, ochutíme je solí a kmínem. Na ně rozložíme plátky šunky, kolečka cibule a zakryjeme je zbytkem brambor. Ochutíme je solí, kmínem, pepřem a posypeme je nastrouhaným sýrem.
  • 2
    V misce rozmícháme žloutky s bílým jogurtem, hořčicí, solí a pokrájenými bylinkami. Z bílků vyšleháme tuhý sníh, který zlehka zapracujeme do jogurtu. Jogurtovou zálivkou přelijeme celý povrch brambor a vložíme je do středu trouby péct. Pečeme je přibližně 20-30 minut do zlatova, okraje by měly mít zlatohnědou kůrku.
  • 3
    Upečené brambory dáme na talíře a hned teplé servírujeme. Dobrou chuť.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.